kip pastei
Kip pastei
Dit is een gerecht dat ik al enorm lang maak. Het is even simpel als lekker!
De basis is steeds hetzelfde maar ik wil weleens variëren met de ingrediënten. Kip, Rund, Garnalen, met daarbij één ander ingrediënt. Dat is meestal een groente of een kruid.
Deze keer is het kipragout geworden
Ingrediënten voor 3 pasteien:
Ze zijn groot en vullend. Mijn man eet er altijd 2 maar ik heb aan 1 pastei genoeg.
-2 kipdijfiletjes
-bosje selderij
-3 plakjes bladerdeeg
voor de saus:
-half kipbouillonblokje
-50 gr boter
-bloem
-water
-melk
bereidingswijze:
Selderij fijnsnijden, wassen en uit laten lekken.
Kipdijfilet 20 minuten koken en fijnsnijden.
Bladerdeegplakjes in een voorverwarmde oven 15 minuten op 180 graden.
Ondertussen kun je de ragout maken.
zo maak je de saus:
Smelt de boter met het halve bouillonblokje in een pannetje. Voeg hier de bloem aan toe en roer totdat je een soort deeg hebt (roux). Bak de roux een paar minuutjes zodat de bloem gaar wordt.
Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk en water door (om en om) Voeg pas een volgende portie aan toe wanneer de vorige volledig is opgenomen. Breng de saus aan de kook en roer de selderij en de kip erdoor.
Na 15 minuten haal je de bladerdeegplakjes uit de oven. Je snijdt een groot vierkant uit elk plakje. Ongeveer een rand van 1,5 cm aanhouden. Je kunt het vierkantje als dekseltje op je pasteitje plaatsen. Ikzelf druk het gewoon naar binnen. daarna vul je de bladerdeeg bakjes met de ragout en leg je eventueel het dekseltje erop.
Reacties
Een reactie posten