Linguine met gerookte zalm



Gemaakt op basis van een recept uit het blad boodschappen van januari 2017.

Het is snel en gemakkelijk te maken en is erg lekker!

 
Ingrediënten voor 2 personen:

120 á 150 gram Linguine
beetje olijfolie
1 visbouillonblokje
beetje vers gemalen peper
1 teentje knoflook
125 gram crème fraîche
100 gram gerookte zalm in snippers
1 courgette in kleine blokjes
handje verse dille
75 gram rucola

 
Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie met het visbouillonblokje en de peper in een hapjespan en bak de knoflook even aan tot die gaat geuren. Doe dan de courgetteblokjes erbij en laat het op een zacht vuurtje 10 minuten garen. Na 10 minuten doe je de crème fraîche, de pasta, de gerookte zalm, de dille en de rucola erbij. Roer dit goed door en serveer direct.

In plaats van Linguine kun je ook spaghetti gebruiken. Je kan ook "kant en klare" zalmsnippers gebruiken, dat is makkelijk want dan hoef je het zelf niet te snijden. Zelf gebruik dat nooit omdat ik de kwaliteit minder vind. Deze keer had ik Schotse zalm, die is heel erg lekker maar met Noorse zalm gaat het ook prima. Atlantische zalm gebruik ik niet omdat ik die niet lekker vind.



Eet smakelijk!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Intratuin Zoetermeer