De Silberberg bij Bodenmais


De Silberberg is een berg  met een hoogte van 955 meter. De berg bevindt zich direct ten oosten van het dorp Bodenmais in het Beierse Woud. De Silberberg is niet zo hoog maar behoort toch tot de meest interessante bergen in de omgeving. Dat komt door de rotsachtige bijzondere dubbele top. Je hebt boven ook een prachtig weids uitzicht. Op de hoogste van de twee toppen staat het Gipfelkreuz. Je kunt met de nostalgische tweepersoons stoeltjeslift naar boven en naar beneden maar er zijn ook allerlei wandelwegen rond en op de berg.

Als je bij het middenstation uitstapt, kun je verschillende dingen doen. De 600 meter lange zomerrodelbaan start hier. Je kunt het Silberbergwerk(Barbarastollen) bezoeken. Hier worden ook mensen behandeld met chronische ziekten aan de luchtwegen. Er is ook een Panorama restaurant "Bergmannschänke" en als je daar op het terras zit, kun je tijdens je lunch ook genieten van het prachtige uitzicht op Bodenmais.

Beneden bij het dalstation is ook een restaurant "Silberberg-Alm". Je hebt er een Streichelzoo(soort kinderboerderij), en speelplaatsen en een klimpark. Je kan op gemotoriseerde autootjes rijden, boogschieten en er is een zomer tubingbaan van 200 meter.

In de winter is er een winterrodelbaan en een kinderskipark. Verder zeggen ze zelf 4 km aan pistes te hebben. Dus zowel in de zomer als in de winter is het een kindvriendelijke  en niet zo'n dure vakantiebestemming.

panorama winterversie(foto: Wikipedia)

panorama zomerversie(foto: Wikipedia)
 
De rest van de foto's hebben we wel zelf gemaakt. De meeste foto's zijn gemaakt met een digitale spiegelreflex camera: de Konika/Minolta Dimage A2. Het merk wordt helaas niet meer gemaakt. Ik ben altijd een Minolta liefhebber geweest maar zal toch eens over moeten naar een ander merk. Het is een oud beestje en ik zou na 10 jaar best wel een nieuwe camera willen. Er zitten ook nog een paar foto's tussen die met een simpele telefoon gemaakt zijn. De Huawei P9Lite.
Hier staan we op de parkeerplaats van de REWE, een supermarkt midden in Bodenmais. Vanaf hier kijken we naar de Silberberg. Daar willen we vandaag naar toe want het is mooi helder weer.

Na een paar boodschappen te hebben gedaan, komen we aan bij de Silberberg. Vroeger, toen we hier kwamen, kon je amper een plekje vinden op het parkeerterrein maar nu was  het erg rustig en was er dus plek zat.
Destijds stopte je een Duitse Mark in zo'n motortje, nu een euro. De meeste autootjes waren vernieuwd maar er stond nog één oude. Dat riep bij ons wel wat nostalgie op. Wat hebben we vroeger vaak op die karretjes gereden!
Hier koop je je kaartje en als je achterom kijkt zie je het terras van het dalrestaurant. In de winter eindigt daar ook een skipiste.
Reclame voor Joska. De winkel met al dat mooie glas waar ik in een eerder blog al eens over heb geschreven. Is allebei zeker een bezoekje waard!http://joepietje.blogspot.nl/2016_09_01_archive.html 

Je ziet de blauwe rodelkarretjes achter de stoeltjes hangen. Rechts zie je een stukje van de zomerrodelbaan en links het "zauberteppich" en de tubingbaan. 's Winters krijgen de kleintjes hier hun ski les. Daar achter het hekje zie je nog een stuk van een blauwe skipiste.

Het is erg rustig. Dat heb ik in het verleden wel eens anders meegemaakt.Hier nog een stukje van de rodelbaan vanuit een ander perspectief gezien.

Lekker genieten van de natuur in de oeroude Sessellift. Heerlijk dakje boven ons hoofd tegen de zon.

Hier zijn we aangekomen bij het middenstation. Als je wil gaan rodelen moet je er hier uit. Je kan er ook uit om een hapje te gaan eten, te wandelen of om het Silberbergwerk te bezoeken.

Hier kijk je richting het panoramarestaurant.

Het is nog te vroeg om te gaan eten dus wij besluiten om eerst nog verder naar boven te gaan.

Uitzicht op de skipiste vanuit de stoeltjeslift.


Het bergstation. Vanaf hier zijn, net als bij het middenstation, vele wandelroutes.
Wij gaan richting het uitzichtplateau waar ook de twee toppen zich bevinden. Maar voordat je daar bent moet je eerst nog een stukje omhoog lopen. Hier zie al wat mooie doorkijkjes.....


........en rotspartijen die de moeite waard zijn.


Op de foto hieronder is ingezoomd op de parkeerpaats van waar we eerder de ochtend de foto hadden gemaakt richting de Silberberg.

Een prachtig uitzicht richting Bodenmais.

Tussen de rotsen doorkijken.....


......en dit zijn dan diezelfde rotsen vanaf een bankje gezien.
 
Ook hier een mooi uitzicht. 


  
Dit deed me denken aan Koning Arthur en het zwaard in de steen.

Vanaf het bankje waar wij heerlijk aan het genieten waren.


Lekker met de voetjes van de vloer!(en stiekeme reclame voor Salomon.)

Achter de rots ligt Bodenmais  

We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. 

Het Gipfelkreuz.


Toch maar weer eens terug naar beneden. We begonnen ook zo langzamerhand wat trek te krijgen.

Oh, toch nog even deze op de foto zetten.


Picknickplekje vlak naast het bergstation.


De nostalgische Sessellift met daarachter een blauwe skipiste....
...en uitzicht richting Bodenmais.


Het middenstation van bovenaf gezien. Je kan hier niet uitstappen als je van boven komt.

Verder naar beneden. Het gaat lekker rustig aan dus met mooi weer is dat echt genieten.

Wat is het hier toch mooi.
We zouden bij het dalstation wat eten omdat we dar vroeger ook altijd deden maar ineens bedachten we dat we toch liever naar het Panoramarestaurant wilden. We wilden dat mooie uitzicht daar wel eens bekijken en we hadden toch tijd zat. We hebben weer een nieuw kaartje gekocht en zijn weer naar boven gegaan.


Currywurst mit Pommes en voor meneer een Radler en voor mevrouw een Dunkles Bier.

Het is inderdaad een prachtig panorama!

Lekker gegeten en genoten van het uitzicht maar toch is het weer eens tijd om naar huis te gaan. Wel met een omweg want je gaat eerst met de lift weer naar boven naar het bergstation. Daar kun je blijven zitten en dan weer naar beneden. Zo konden we dubbel genieten van deze mooie dag!

Ik ben altijd een beetje gefascineerd door oude stoeltjesliften, dus ....

 Dalstation in zicht.


Het was een leuke ervaring om na zo veel jaren hier weer eens geweest te zijn. Het blijft een pracht berg met een pracht uitzicht en een geweldige  nostalgische lift. Ik hou er van!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer