Curry met paksoi en kip


De inspiratie voor dit gerecht komt uit het blad boodschappen.
Onder andere (gratis) verkrijgbaar bij Plus en Hoogvliet.

Dit heb ik gebruikt voor 2 personen:

120 gram witte rijst
1 pakje kokosmelk(250 ml)
200 gram kipdijfilet in blokjes
1 zakje bloemkoolroosjes(200 gram)
1 struik paksoi in repen
1 bosje lente ui in ringetjes

 Voor de gele curry kan je een kant en klare boemboe of pasta kopen maar je kunt de curry ook zelf maken zoals ik heb gedaan.

ingrediënten voor de curry:
(1 portie voor 2-4 personen)

1sjalotje gesnipperd
1 stengel citroengras heel fijn gesneden
1 teentje knoflook gesnipperd
scheut vissaus
kerriepoeder
gemalen komijn
gemalen koriander
kaneelpoeder
gemalen kurkuma
sambal

Ik let nooit op de exacte hoeveelheden. Het is een beetje uitvinden wat je smaak is. Wil je het zouter dan meer vissaus. Wil je het sterker dan meer sambal. Je kunt de gele curry zo maken als je hem het lekkerst vindt. Dat is een voordeel ten opzichte van de 'kant en klare' boemboe/pasta. Nadeel is dat het natuurlijk meer werk is.
Alle ingrediënten voor de gele curry gaan in een vijzel en dan maak je er een pasta van.

de bereiding:

De rijst bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De stukjes kipdijfilet bak je met een beetje olijfolie in een koekenpan in 10 minuten gaar.

Neem een hapjespan en doe daar de currypasta in. Je kan nog wat olijfolie toevoegen als je pasta wat droog is. Dat was bij mij niet nodig. Bak de currypasta even aan totdat de lekkere geur er van vrijkomt.  Doe dan de kokosmelk en de bloemkoolroosje bij de curry en laat dit op een zacht pitje 15 minuten garen.( Wij houden van ouderwets gare groenten. Als je het knapperig wilt houden dan is 5 minuten genoeg).
Doe na 15 minuten de paksoi, lente ui en kip er bij en laat het geheel nog 5 minuten staan op een zacht pitje. Als laatste roer je de rijst er door.

Je kan natuurlijk in plaats van bloemkool ook broccoli gebruiken en als je een vegetarische variant wil maken, kun je in plaats van de kip ook tofu nemen.

Zoals ik al eens in een eerder blog heb aangegeven, houden wij van veel groente. De hoeveelheid groente die ik gebruikt heb voor twee personen is evenveel als in het originele recept voor 4 personen. Je hebt voor 4 personen natuurlijk wel meer rijst en meer kokosmelk nodig.

 Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Intratuin Zoetermeer