Swarovski Kristallwelten in WattensIn 1995 bestond Swarovski 100 jaar. Ter ere van dit jubileum werden de Swarovski Kristallwelten geopend. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp dit museum. Tot nu toe heeft het museum in Tirol meer dan twaalf miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Sinds mei 2015 zijn de wonderkamers van het museum heringericht en uitgebreid.

In de grote Kristallwelten Store vind je het volledige Swarovski assortiment; waaronder sieraden, accessoires, verlichting, figuurtjes en Swarovski optiek.

Wie zich graag culinair wil laten verwennen, zit goed in het Daniels Kristallwelten Café & Restaurant. Daar kun je niet enkel genieten van een internationale en seizoengebonden keuken maar ook van het fijnste gebak.

Wij zijn er twee keer geweest een keer in de zomer van 2014 en een keer na de verbouwing in mei 2015. de toegangsprijs was behoorlijk gestegen. Waar wij in 2014 nog 11 euro betaalden voor een entreekaartje moest je in 2015 ineens 19 euro aftikken.


Je kunt overigens ook alleen de winkel bezoeken. De entree is dan gratis.

Verder is er in Innsbruck en in Wenen ook een Swarovski Store. Daar hebben ze ook het volledige assortiment te koop.


De fabriek in Wattens,

De ingang van het museum


In het oude restaurant naast de winkel. Het nieuwe restaurant is in een apart nieuw gebouw gevestigd. Het oude restaurant is weg.

Als je bij de reus naar binnen gaat, kom je in een grote hal waar al gelijk veel mooie dingen staan. Zoals deze ring waarin je de reus kunt zien....een enorme fonkelende kristal ......
een prachtig versierd paard....helaas zonder prins! 
Ook een enorme muur helemaal gevuld met kristallen. Deze muur is meerdere verdiepingen hoog.

Een close-up van de muur.

De spiegelhal was nieuw in 2015. In het begin werd ik er een beetje draaierig in deze ronde ruimte maar later ging het gelukkig wat beter.

De kleur wisselt steeds....

en er zijn hier en daar grappige elementen verborgen....

die je dan in al die speigels weer terug ziet komen....


Grote kristallen boom. 

Close-up van de kristallen boom 

 Deze versiering hing ook in de ruimte van de kristallen boom.

Een geometrisch figuur...helemaal uit kristal.

Dit moest (denk ik) een enorme kwal voorstellen. Het was heel groot en mooi en ook weer over meerdere verdiepingen verdeeld. Alles werd ook nog eens versterkt door alle spiegels.
Een wand met buisverlichting....

dit werd gereflecteerd in de grote mooie kristallen wand.
Ook nieuw was dit prachtige tafereel met een mooie trein die echt rond reed.
Prachtige kristallen gebouwenHier doorheen wandelen was ook geweldig mooi. Alles veranderde steeds van kleur.Prachtige kwallen die ook steeds van kleur veranderden.
De schoen van assepoester

Er was natuurlijk nog veel meer te zien. Het een nog mooier dan het ander. De dingen die ik minder interessant vond heb ik niet gefotografeerd en er zijn ook vrij veel foto's mislukt omdat het in bijna het gehele museum aardedonker was.

Na het museum kom je in de winkel.

Deze prachtige insecten stonden daar tentoongesteld maar waren niet te koop.
 In de winkel verkopen ze werkelijk van alles en ook in alle prijsklassen.

Redelijk eenvoudige beeldjes.....


maar ook enorme beelden bezaaid met duizenden kleine kristallen. Je moet er wel een grote zak geld voor meenemen als je dit mooi vindt en wil hebben.Een meertje met kristallen wolken erboven. Ik vind het ook wel een beetje op bomen lijken.  Je ziet ook de weerspiegeling in het water. Ik denk dat als de zon schijnt dit nog wel mooier is. Het was in ieder geval wel apart. 

De achtergrond is ook mooi met deze besneeuwde berg. Dat is het mooie aan het voorjaar. Boven sneeuw en beneden al mooi fris groen.

Nog even lekker uitrusten en genieten......

en dan maar weer eens op huis aan. Het was in mei wel véél rustiger dan het jaar ervoor in de zomer. Je kon heerlijk rustig overal naar kijken zonder in de verdrukking te raken. Er waren nu ook geen rijen bij de kassa voor je naar binnen kon. Ik hou er wel van....van die rust! Een geslaagde dag weer!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer