Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer


Elk jaar ga ik in november een keer naar tuincentrum De Driesprong om kerstinkopen te doen.
Zoals ik al in een eerder blog schreef, geef ik niet elk jaar een geheel nieuwe look aan mijn kerstboom, interieur en tuin maar koop er wel graag wat spulletjes bij.
Behalve spulletjes kopen, ga ik er natuurlijk ook heen omdat ik het leuk vind om naar de kerstdorpen te kijken en te zien wat er weer voor nieuwe kerst stijlen zijn bedacht. Het meest opvallende vond ik een witte kerstboom met allemaal fel gekleurde ballen erin. Ik denk dat kinderen dit wel heel gaaf zullen vinden.


Bij binnenkomst loop je eerst door een ruimte met wat buitenplantjes en kerststukken van levend materiaal. Je kan er ook een kerststuk laten maken naar je eigen wensen.


Vlak daarna kom je al op de kerstafdeling. Je wordt er welkom geheten door een grote kerstman, zoals je hier onder kunt zien.

Dit is nog op dezelfde afdeling. Ze hebben alle spulletjes leuk geëtaleerd. Langs de wanden en in manden rondom de gedecoreerde tafels kun je dan de spullen pakken die allemaal zijn uitgestald.

Daarna kom je op een wat lichtere afdeling.
Mooie bomen met veel wit, zilver en goud.
Alles ligt mooi op kleur, dus als je bepaalde kleuren zoekt, dan is het snel gevonden en zou je de rest voorbij kunnen lopen.
Ik doe dat niet want ik pik graag wat mee van alle kleuren en stijlen. Ik ga van wit tot zwart en alles wat er tussen zit.

Hier onder een boom met koperkleurige ballen en verder op nog een met een soort oud roze. Het boompje op de voorgrond heeft grote zilverkleurige sterren en kleine (heel)donkerrode balletjes.
Behalve kerstspullen zie je ook overal woonaccessoires die je het hele jaar door kunt gebruiken.
Erg ín, is een beetje natuurlijke trend met dierenvachten, schedels, hout en touw.

Een close-up van een boom vol kleur. Behalve de gewone ballen, zie je bloemen sleutels ,spiegels, veren, ook wel vogels, vlinders en takjes met besjes als versiering.

Hier de oud roze boom van wat dichterbij

In deze boom is een combinatie te zien van koper, wit en zilver. Aparte kroonluchter ook..... van geweien gemaakt en ook weer een wand vol jachttrofeeën.

Dit vond ik een superleuk hoekje! Ee soort vintage keuken met allemaal lekkers. Kruiden, thee, marmelade, snoep, olie, azijn en nog veel meer. Heerlijk om naar te kijken.

Hier een mooi ingerichte woonkamer met openhaard, boekenwand en luie bank. De TV stond aan met een tekenfilm.

Genoeg uitgerust! We gaan weer verder. Ook hier weer allemaal mooi gedecoreerde bomen met wanden en bakken vol met mooie spullen. Je kijkt je ogen uit!

Een heel bonte en volle boom.

De witte kinderboom waar ik het in het begin al over had.

Nu komen we op een afdeling waar je "kant en klare" kunst kerstbomen en -tafereeltjes kunt kopen. Allemaal compleet met verlichting en decoratie in verschillende maten,soorten en prijzen.
Langs de wanden....allerlei materialen om ook zelf creatief meer bezig te zijn. Veel lint en kant in allerlei kleuren.

Op de volgende afdeling veel aandacht voor koele kleuren. Blauw, zilver, wit en doorzichtig.

Aan het einde van deze afdeling was dit leuke levensgrote tafereel te zien. Je liep er als het ware langs over een brug naar de volgende afdeling.

Hier hadden ze een eetkamertafel opgemaakt. Het zag er sfeervol en romantisch uit.

Die romantiek ging nog een stapje verder bij dit prieeltje met een boom vol rozen in allerlei rustige kleuren. Voornamelijk oud roze, wit en donkerrood.

Wat verderop een stoere woonkamer met veel hout en vachten. Die trap vond ik wel apart, daar stond ook nog allerlei moois op.

Dan komen we bij het laatste onderdeel van de kerstshow. De kerstdorpen. Het eerste gedeelte is betrekkelijk eenvoudig maar je kunt de spullen wel goed bekijken.

Deze lijkt er op maar staat in een andere hoek.

In de volgende ruimte stonden een paar pracht exemplaren!
Een ronde tafel met een grote boom in het midden. Op de tafel een ronddraaiend plateau en ook nog kistjes tegen de boom met daarin taferelen.
Hieronder zie je dan zo'n ronddraaiend plateau en op de achtergrond een kistje en bergen. Dit is maar een gedeelte van het gehele tafereel.

Hier zie je weer een ander gedeelte van hetzelfde tafereel. Mooi omhoog gewerkt.

Hieronder zie hetzelfde tafereel van een afstandje. Inclusief boom met verlichting, ronddraaiend gedeelte en mooi berglandschap.

Van dit soort tafels stonden er meerdere in de ruimte. Hieronder zie je weer een andere tafel. Ook hier de opbouw in de hoogte, de tafereeltjes in de kistjes en een ronddraaiend gedeelte,

Een mooie molen in een prachtig decor.

Je ziet ook dat het tafereel op de tafel naadloos doorloopt in de kistjes.

En dan de laatste tafel. Ook weer hetzelfde idee maar weer met andere huisjes. Alles bij dit tuincentrum is trouwens van Lemax, dus ik was helemaal in mijn nopjes.

Achter deze tafel zie je dat de wanden helemaal vol staan en hangen met Lemax artikelen.

Op één wand na! Die was helemaal ingericht met nissen waarin ze ook kleine tafereeltjes hadden gemaakt. Prachtig!

Als je deze ruimte verlaat kom je op de afdeling met binnenplanten en is het kerstsprookje afgelopen.
Er is ook nog een ruimte met kunstplanten, een dierenafdeling, een tuinafdeling en een restaurant. Vlakbij de kassa liggen de kerstkaarten van goedkoop tot duur.... en dan is het tijd om af te rekenen....

PS: Ik las vorige week op de Facebook pagina van 'tuincentrum de Driesprong", dat zij verkozen zijn tot de beste kerstshow van Nederland in de categorie "Sfeer en Decoratie". Nou....dat is toch een heel mooie prijs!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais