HochOetz februari 2016In Februari 2016 waren wij voor een week in het Oetztal. Ons huisje stond dit keer in Tumpen. Tumpen valt onder de gemeente Umhausen. Wij komen al vele jaren regelmatig op verschillende plekken in het Oetztal.
Ook in het dorp Oetz maar we zijn nog nooit in het gebied, dat bij dit dorp hoort, gaan skiën. De hoogste tijd om dat nu toch eens te gaan doen.

Het skigebied HochOetz-Küthai bestaat uit twee gebiedjes, HochOetz en Küthai, die onder één skipas vallen. Samen hebben de gebiedjes zo rond de 70 kilometer piste. Ze zijn niet met elkaar verbonden door een lift maar je kan met de bus heen en weer tussen de twee gebiedjes. Vandaag gingen wij een kijkje nemen in het gedeelte van HochOetz/Ochsengarten. Het gebied heeft geen dalafdaling naar Oetz maar wel een naar Ochsengarten.PistemapNaar boven met de Acherkoglbahn. Het regent een beetje en het zwembad van Oetz ligt er in de zomer toch een stuk florissanter bij dan nu.

We zweven over een kapelletje heen, zo meteen.

Ondanks de bewolking toch een mooi plaatje.

Je ziet  beneden de parkeerplaats naast het dalstation liggen. Ondanks de regen is ie toch behoorlijk gevuld. Verder zie je behalve Oetz verderop nog het dorp Sautens liggen.

Deze gondel is naast de oude stoeltjeslift gebouwd. Het eerste deel van de tweepersoons stoeltjeslift is weggehaald. Het tweede deel van de lift doet nog steeds dienst.

                                 Ochsengartenbahn(de oude), Küthaile stoeltjeslift en rode piste 4.

Nog een keer in close up.

Blauwe piste 7 en echts onderin de Zirben sleeplift.

Links onderin zie je te tweepersoons stoeltjeslift Kühtaile met daaronder rode piste 4. Gezien vanaf blauwe piste 7.

Blauwe piste 7


Hier kijk je richting Ochsengarten

Links de lift paal van het Zirben sleepliftje en nog steeds blauwe piste 7.

6 persoons stoeltjeslift Wetterkreuzbahn en rode piste 10.

Dalstation Wetterkreuzbahn en daar achter het dalstation van de tweepersoons stoeltjeslift  Mohrenkopf.

Nu in close up.


Hieronder zie je hoe je van blauwe piste 7 naar de rode 10 of blauwe 11 kan om naar een van de drie dalstations te gaan. Want behalve de Wetterkreuzbahn en de Mohrenkopf heb je iets verderop ook nog het dalstation van de tweepersoons stoeltjeslift Balbach.

Restaurant Balbachalm.

Bij het bergstation van de Wetterkeruzbahn. Je kan hier kiezen voor een rode piste, een zwarte, een skiroute en een blauwe piste.Keuze zat dus! In de verte zie je het bergstation van de DSB Balbach.

Daar ergens achter die bergen ligt Küthai.

Rode piste 13 en in de verte zie je het bergstation van de DSB Balbach.

Op bauwe piste 11. In de verte zie je het dorp Ochsengarten liggen. Links in de verte blauwe piste 7.

De Wetterkreuzbahn.

In de zomer zijn we een keer naar het uitzichtpunt gewandeld. Dat was nog een fikse klim. Met de ski's en de liften gaat het een stuk sneller allemaal.

DSB Mohrenkopf (tweepersoons stoeltjeslift).

Bij het bergstation van DSB Mohrenkopf. Je hebt hier de keuze uit blauwe piste 3 en de zwarte 8.

Uitzicht ergens op de piste richting de Ochsengartenbahn.In de Ochsengartenbahn. Deze gondelbaan is oorspronkelijk afkomstig uit Sölden. Daar was het de Giggijochbahn. Dus deze lift heeft in dit skigebied een tweede leven gekregen als Ochsengartenbahn. Dit geintje hebben ze nu weer uitgehaald want sinds seizoen 2016/2017 is er een nieuwe lift en dat is wederom de oude Giggijochbahn uit Sölden. In Sölden is sinds dit seizoen(2016/2017) een nieuwe gondel geplaatst en die oude is nu dus de nieuwe Ochsengartenbahn. Toch leuk dat we nog net een keertje in dat oude gondeltje konden.
De zon ging aan het einde van de middag schijnen dus wilden we nog even een keer met de Wetterkreuzbahn om boven van het uitzicht te genieten en omdat we nog even wat wilde eten bij het restaurant BalbachAlm.

Prachtig uitzicht richting het Inntal

Lekker zonnetje! Geeft gelijk andere plaatjes.


Bij het Panoramarestaurant  naast het bergstation van de Acherkoglbahn. Je ziet het besneeuwingsmeer. Hier is ook de verzamelplaats van de skilessen en het kinderland.Gezien vanaf het terras van het Panoramarestaurant. De Wesele sleeplift en section 2 DSB Acherkogl en de Acherkogl gondel.
Hieronder zie rode pistes 1 en 2 vanaf de Brunnenkopf. Helemaal bovenin zie je het begstation.

Weer naar beneden en naar het appartement.Op woensdagavond was er een skishow in HochOetz.

We hebben de skishows van Hochgurgl- Obergurgl en Sölden al vaak gezien maar die van HochOetz nog nooit. Daarom viel deze keer onze keuze op de Mondzauber skishow van HochOetz.
We waren een beetje aan de late kant en stonde helaas een beetje achteraan. Dus we hebben niet veel goede foto's kunnen schieten.

Met de drukte viel het reuze mee, als je bedenkt dat we in het hoogseizoen hier waren.

Skiën in lichtgevende pakken en vuurwerk uit je skischoenen.

Hier waren mensen aan het dansen met lichtgevende pakken en vuurwerk.

Vlaggenoptocht
\
Mooi vuurwerk op het eind.

Natuurlijk mogen de pistenbully's aan het eind van de show niet ontbreken!

HochOetz is een leuk gevarieerd skigebiedje waar je je wel een dag goed kunt vermaken. Voor gezinnen met kleine kinderen die lessen, lijkt het me ook wel geschikt. Er zijn verschillende restaurants en ik vond het er wel lekker knus. Het is geen  groot gebied, dus voor kilometervreters en mensen die dagtochten willen maken is het niet echt geschikt. Ik zou er zeker nog wel eens willen terugkeren en dan lijkt het me leuk om ook eens het deelgebied van Küthai te gaan verkennen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer