Tomatensoep met Pernod en garnalen

Een aparte smaakbelevenis!
 
 
Het is bij ons thuis een klassieker en komt uit het blad boodschappen ( onder andere verkrijgbaar bij Plus en Hoogvliet) van december 1995!
Aanpassen aan onze eigen smaak deed ik destijds ook al.
 
 
 
 
Ingrediënten voor 3 liter soep:
 
- 1 pakje tomatensoep
- 1 blik gepelde tomaten
- 1/2 visbouillonblokje
- 4 kleine borrelglaasjes Pernod(anijsdrank)
-3 zakjes anijssuiker(de Ruijter)
- 300 gram roze garnalen(vers of diepvries)
200 ml melk
2 sjalotjes
half bosje peterselie(fijngesneden)
 
 
Bereiden:
 
Maak de tomatensoep zoals beschreven op de verpakking. Voeg daarna de gepelde en in stukken gesneden tomaten, het 1/2 visbouillonblokje en de anijssuiker toe.. Snipper de sjalotjes en voeg ook die toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, dan zijn de sjalotjes gaar. Na 10 minuten kunnen de melk, de Pernod en de peterselie erbij.  Daarna aanvullen met water tot 3 liter. Even door roeren en proeven of het goed op smaak is. Als je de soep niet zout genoeg vindt, dan kan je het er nog visbouillonblokjes bij doen. Leg 50 gram garnalen op elk bord en giet daar de soep overheen.

 
Als je de soep gelijk gaat eten en het gaat in één keer op, dan kan je de garnalen eventueel ook op het laatst door de soep roeren en dan gelijk opdienen.
Zelf maak ik altijd een grote pan (3 liter) soep en daar doen we dan meerdere dagen mee. Dan is het niet handig om de garnalen in de soep te doen omdat dan de smaak uit de garnalen trekt.
Zonder de garnalen kan je de soep een dag van tevoren maken, invriezen of meerdere dagen van eten zonder dat de smaak van de garnalen aangetast wordt.In plaats van een pakje tomatensoep en een blik gepelde tomaten, kan je ook 2 blikken gepelde tomaten met visbouillonblokjes gebruiken.
In het originele recept wordt slagroom gebruikt in plaats van melk. Ook erg lekker maar een stuk vetter. De slagroom kan je overigens het best pas toevoegen op je bord.


Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer