Hochzeiger (Pitztal) februari 2016In Februari 2016 waren wij voor een week in het Oetztal. Ons huisje stond dit keer in Tumpen. Tumpen valt onder de gemeente Umhausen. Vanuit het begin van het Oetztal is ook het Pitztal goed aan te rijden. We waren al eens gaan lente skiën op de Pitztaler Gletscher (Hier zal ik een andere keer een verslag van plaatsen) maar nu wilden we graag een keer naar het Hochzeiger skigebied want daar waren we nog nooit geweest. Tijd om eens te gaan kijken.

Het Hochzeiger skigebied is niet groot met 40 km pisten en profileert zich als kindvriendelijk skigebied. Het dorp dat bij het skigebied hoort, is Jerzens en ligt op 1450 meter hoogte.  Er is een gondel (Hochzeigerbahn) die je vanuit het dalstation ,in het dorpsdeel Liss, naar het Mittelstation, op 2000 meter hoogte, brengt. Dat Mittelstation is het centrale punt van het skigebied. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2450 meter hoogte. Daar is het bergstation van de 4 persoons stoeltjeslift Rotmoosbahn. Deze ligt onder de top van de berg waar het skigebied naar genoemd is, de Hochzeiger die 2560 meter hoog is.
 
 
Pisteplan van het Hochzeiger skigebied

Uitzicht vanaf het bergstation van de Rotmoosbahn richting de andere bergstations. De berg in het midden op de foto is de Sechszeiger(2395 m). Rechts achter de Sechszeiger  ligt het Inntal en links ervan het begin van het Pitztal. 

 Hier zijn we al wat afgedaald richting het Mittelstation. Even inzoomen op het Pitztal en de mooie bergwereld daar achter.

 Mittelstation....het centrale punt van het skigebied met het Zeigerrestaurant.

Van het Mittelstation naar boven kijkend zie je de pistes uit verschillende richtingen weer bij elkaar komen. Links boven zie je de bergstations van de Panoramabahn en de Sechszeigerbahn.

2 persoons stoeltjeslift Sechszeigerbahn

Panoramabahn gezien vanuit de Sechszeigerbahn

 Bij het bergstation van de Sechszeigerbahn (en de Panoramabahn) kun je zo het Inntal, richting Oetztal, in kijken.

Maar ook kijk je zo het Pitztal in, als je je omdraait.

2 persoons stoeltjeslift Sechszeigerbahn en 6 persoons stoeltjeslift Panoramabahn. Je kijkt hier diep het Pitztal in.
 
Blauwe Piste 1B. Rechts boven zie je de Hochzeiger met daaronder het bergstation van de Rotmoosbahn.

Mooi weer.
 
Inmiddels is het een beetje bewolkt geworden en ook tijd om even wat te eten. We aten een lekkere tosti bij de Tanzalm. Dit is een kleinere hut met bediening. Na het eten gingen we richting het dalstation van de Panoramabahn. Dit dalstation ligt een stuk lager dan het Mittelstation.

En zo sta je weer boven en kijk je uit over het Inntal maar nu met meer bewolking. We gaan via rode piste 7 en 11 richting het dalstation van de Zirbenbahn. het laatste stukje is een zwarte piste zonder naam of nummer.

Bergstation van de zes persoons stoeltjeslift Zirbenbahn. Hier start onder andere piste 10. Een landschappelijk mooie piste.
 
Rode piste 10. deze begint vrij vlak en wordt daarna een stuk steiler. Je kan dan kiezen om weer naar het dalstation van de Zirbenbahn te gaan maar je kan ook verder naar beneden over de rode 10A. Dit is geen steile piste maar meer een bospad. Je komt dan weer uit bij het dalstation van de Panoramabahn maar je kunt ook nog verder naar beneden over de rode piste 2B helemaal terug naar het dalstation van de Hochzeigergondel.

Vanaf de Sechszeiger waar het bergstation van de Zirbenbahn staat, kun je de andere bergstations zien. Eerst de Panoramabahn. Vlak er achter de Sechszeigerbahn. Hier staat trouwens een soort paraplubar waar je wat kunt drinken. Deze staat niet aangegeven op het pistenplan. Helemaal achterin zie je nog de Rotmoosbahn.

Inmiddels is de bewolking weggetrokken en schijnt de zon weer.

 

Het Hochzeiger skigebied is te klein om tochten te maken. Kilometervreters komen hier niet echt tot hun recht. Zelf vond ik het een leuk skigebied en zeker voor families met kinderen lijkt het me geschikt omdat eigenlijk bijna alle pistes terug gaan naar het centraal gelegen Mittelstation en naar het dalstation van de gondel. Je kunt dus snel bij je kinderen komen en goed afspreken voor de lunch. Grotere kinderen kunnen alleen op pad want je zult hier niet snel de weg kwijtraken.
Voor mezelf vind ik dit gebied voor een week te klein maar voor een dag was het leuk en ik wil hier best weer een keertje terugkomen Er is genoeg afwisseling in moeilijksheidsgraad van de pistes dus goede skiërs worden hier ook genoeg uitgedaagd.
 
 
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer