Obergurgl/Hochgurgl 26-04-15

Obergurgl-Hochgurgl 26-04-15
 
 
Twee jaar geleden waren wij rond deze tijd van het jaar voor twee weken in het Oetztal. Het is lente maar sommige skigebieden zijn nog open. Meestal zijn dat de hoog gelegen gletschers maar ook enkele skigebieden zonder gletscher zijn dan nog open zoals bijvoorbeeld het skigebied van Obergurgl/Hochgurgl
  

Vandaag was de laatste dag van het skiseizoen aangebroken in Obergurgl-Hochgurgl en wij gingen er maar weer eens een kijkje nemen. Voor ons een nieuwe ervaring; niet qua skigebied want dat ken ik als mijn broekzak maar wel qua tijd van het jaar. We waren heel benieuwd!
 
Ondanks dat het de laatste dag van het skiseizoen was, waren bijna alle liften en pisten nog gewoon open. Ook de dalafdalingen waren nog allemaal open. De Kirchenkarlift was al eerder dicht gegaan omdat ze daar voor volgend seizoen een nieuwe lift gepland hebben. Het wordt een multifunctioneel gebouw met een motorfietsenmuseum, het dalstation voor de 10-persoonsgondel Kirchenkar, een restaurant en het Mautstation. De bouwwerkzaamheden waren duidelijk al in volle gang.(In het winterseizoen van 2015/2016 werd het top-mountain-crosspoint opgeleverd.)
De restaurants waren niet meer allemaal open maar de Top mountain star op de Wurmkogl, de Hohe Mut Alm en de Schirmbarretjes onder aan de dalafdalingen waren nog wel open.
 
We verbleven in Oetz dus we moesten wel een flink stukje rijden voor we onze auto konden parkeren op het parkeerterrein van de Hochgurglbahn Tussen Pill en Angern in. Vroeger heette het hier Untergurgl en stiekem noemen wij het nog steeds zo.
 
Op de parkeerplaats is het lekker rustig!

Zicht vanuit de Hochgurglbahn op een bijna lege parking.

Hochgurgl komt in zicht.

Kijkje richting Obergurgl met rode piste 25 op de voorgrond.

Het Middenstation. Hierboven ligt nog een goede laag sneeuw.

Hier kruisen we de Top Express.

Bij Top Mountain Star. Kijkje richting Sölden.

Ingezoomd op Sölden.

De Schermerspitze(3116m) met op de voorgrond de stoeltjeslift Wurmkogl II .

Een wolkenzee die vanaf de Dolomieten de bergen over kwam gesneld…….
 
 

…….terwijl het aan de andere kant nog gewoon helder is.
 
We genieten van dit schouwspel!

We gaan nu toch maar naar beneden. Zelf neem ik het liefst de zwarte 27 omdat die breed en meestal goed skibaar is terwijl de blauwe 27 smal, vaak ijzig en afgekrast is. Het feest ging nu niet door omdat mijn wederhelft niet alleen door de mist durfde, dus moest ik over de blauwe door de mist voor hem uit skiën. Gelukkig viel het mee deze keer. Hij was niet ijzig en niet afgekrast maar dat zal wel komen omdat er zo weinig mensen in het gebied onderweg waren.
 
Na nog een poosje rond geskied te hebben in het gebied van Hochgurgl werd het tijd om de oversteek te maken naar Obergurgl .
 
In de Top Express.

Hier kruisen de de Hochgurglbahn

Links van mijn ski’s zie je kranen staan. Ze zijn al vol op bezig met de bouw van het multifunctionele gebouw waar ook het dalstation van de Kirchenkar gondel in komt.

Zicht vanuit de Top Express richting Hochgurgl.

Nu richting Obergurgl

Van uit de Top Express kun je richting het middenstation van de Rosskarbahn skiën. Die brengt je naar de Festkogl. Vanaf de Festkogl zijn wij op een gegeven moment richting Obergurgl geskied en zijn bij het middenstation van de Hohe Mut Bahn ingestapt. Bij de Hohe Mut Alm hebben we even lekker gepauzeerd. Veel te eten hadden ze niet meer maar we kregen een lekker schnapsje aangeboden door de baas zelve. Een rondje van de zaak. Mijn man lust het niet dus doe mij er dan maar twee!
 
Zicht op het Middenstation en de gesloten Nederhütte vanuit de Hohe Mut Bahn II.
 
Op de Hohe Mut. Als het goed is zie je van links naar rechts: de Granatenkogl(3318m)-Hochfirst(3405m)-Gaisbachferner-Kirchenkogl(3280m) met erachter de Liebenerspitze(3400m)- Rotmoosferner.

Op de Hohe Mut. Zicht richting dal.

Hohe Mut Alm. De skirekken zijn al opgeruimd.

Zicht richting Rotmoostal vanaf rode piste 1.

De dalafdaling(blauwe 6) en het dal station van de Hohe Mut Bahn en de Rosskarbahn.

Met de Rosskarbahn weer omhoog naar de Festkogl . Via de rode 3 kun je weer bij de Top Expres komen.
 
De Festkoglbahn, gezien van uit de Top Express.

Terug in Untergurgl op een lege parkeerplaats.Spullen opruimen en op huis(in Oetz) aan.
 
Aan het begin van de dag was het erg zonnig. Later kwamen er wat wolken maar die waren vrij dun. Op het eind van de middag was het wel wat zwaarder bewolkt en toen we de laatste(rode 25) afdaling maakten heb ik zelfs wat spettertjes gevoeld maar dat was zo weer over. Al met al prima weer. Hoe de temperatuur boven was weet ik niet maar ik zag in de middag bij het dalstation in Obergurgl dat het daar 14 graden was.
De sneeuw: in de ochtend harde strakke ribbels, rond het middag uur boterzacht maar wel lekker. De dalafdaling naar Untergurgl en het stuk rond de Nederhütte waren zwaar en nat. Verder was het overal prima te doen.
 
Het was voor ons een nieuwe ervaring om zo laat in het seizoen nog te skiën maar het was heerlijk rustig op de pistes, de sneeuw was goed en het weer ook. Zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Glas uit het Beierse Woud

De Silberberg bij Bodenmais

Kerstshow bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer